Sfat de sănătate. Ce femei pot apela la un implant mamar

Articol de Antena 3 publicat pe antena3.ro

„Nu mai este un secret faptul că aspectul fizic mult dorit se obţine astăzi cu uşurinţă, datorită chirurgiei estetice. În topul acestor intervenţii, se află vestitele silicoane. Medicul Adrian Alexandru a vorbit la rubrica ”Sfat de sănătate” despre riscurile acestor implanturi, ce durată de viaţă au, dar şi dacă cresc sau nu riscul de cancer mamar.

În principiu, orice femeie poate apela la un implant mamar. Înaintea unei operaţii există o serie de analize care se fac şi dacă acestea permit intervenţia, da, se poate face. Ca şi vârstă, pacientele trebuie să aibă peste 18 ani. Dacă este vorba de o pacientă sub 18 ani, e nevoie de acordul părinţilor. Implanturile nu cresc riscul de cancer mamar. Sunt două lucruri separate. Există o formă de limfom care poată să apară după implantul mamar, care e strict legat de existenţa implantului, care se rezolvă foarte repede, prin scoaterea implantului. Restul cancerelor mamare nu sunt legale de existenţa implantului mamar (…)”

Cititi articolul integral si vizionati clipul video pe: https://www.antena3.ro/actualitate/sanatate/sfat-de-sanatate-ce-femei-pot-apela-la-un-implant-mamar-524586.html