fbpx

Dr. Adrian Alexandru este un medic primar care își împarte cariera în patru ramuri diferite. Este medic chirurg plastician în cadrul Clinicii Eliade București, clinică specializată în Chirurgia Estetică; se ocupă de chirurgia reconstructivă în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București; este Asistent Universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și tine cursuri în calitate de medic trainer pentru Croma Pharma’s.
» Experiența profesională

Ce sunt implanturile mamare (implant silicoane)

Dacă simți dorința de a apela la o operație de mărire a sânilor e clar că dorință ta vine din faptul că vrei să te simți mai încrezătoare și mai în largul tău în propriul corp. În acest caz, augmentarea mamară poate fi o procedură cu adevărat puternică. O asemenea intervenție de mărire a sânilor nu este deloc simplă. Recomandăm să arunci o privire asupra tipurilor de corp care sunt similare cu al tău, dar au un bust proeminent, pentru a-ți face o idee mai realistă despre ce rezultate sunt posibile pentru tine. Cel mai important lucru este să te asiguri că implantul mamar pe care îl alegi nu e prea mare pentru dimensiunea corpului tău.

Beneficii augmentare mamară

  • Vei avea sâni în concordanță cu personalitatea și dorință ta.
  • Motivația: această intervenție chirurgicală ne schimba înfățișarea corporală, motiv pentru care trebuie făcută pentru tine, conform așteptărilor tale și adaptată aspectului tău.

Tipuri de implanturi mamare

Forma

Implanturile mamare sunt de 2 forme - rotunda si anatomica – si o gama larga de dimensiuni, indicatia formei si dimensiunii se face dupa consultul preoperator.

Implantul ca dispozitiv medical poate rezista o viata, dar necesitatea inlocuirii lor poate aparea in special din cauza procesului de imbatranire umana. Deasemenea garantia oferita de producatori este una de 10 ani.

Continut

Continutul poate fi solutie salina sau gel siliconic.

Implant cu gel siliconic

Implanturile cu gel siliconic coeziv au avantajul de a simula mai fidel forma sanului, isi pastreaza forma in timp, iar in cazul exceptional al ruperii capsulei nu migreaza in organism.

Implant mamar salin

Varietatea cu solutie salina este mai putin utilizata din cauza consistentei diferite fata de tesuturile mamare.

Care sunt riscurile augmentarii mamare

Efectele secundare de asteptat sunt destul de comune dupa interventia chirurgicala:
• durere temporara, umflaturi si vanatai
• senzatia de tensiune la nivelul sanilor si pieptului timp de cateva saptamani

Recuperare dupa augmentarea mamara

Recomandarile postoperatorii sunt :
• tratament cu antibiotice si analgezice 7 zile;
• evitarea mişcărilor ample ale braţelor în special în primele 7-14 zile.
• reluarea activitatii fizice normale la 2 saptamani dupa operatie si a eforturilor fizice intense( sala de sport) la 2 luni;
• purtarea bustierii peramanent timp de 2 luni si pana la 6 luni noaptea.
• masajul local pentru prevenirea contracţiei capsulare

Alte detalii

Augmentarea mamara este cea mai solicitata procedura chirurgicala estetica. Inainte de realizarea unei asemenea interventii de chirurgie plastica este necesar sa va intalniti cu chirurgul dvs. pentru a vorbi despre ce asteptari aveti de la o asemenea interventie. Chirurgul va nota afectiunile pe care le aveti (daca le aveti) sau pe cele pe care le-ati avut in trecut. De asemenea, va face o evidenta a oricarui medicament pe care il luati, inclusiv remedii pe baza de plante si medicamente care nu sunt prescrise de medicul dumneavoastra. Chirurgul va va examina sanii si poate face cateva fotografii pentru dosarul medical. Daca sunteti supraponderala sau intentionati sa ramaneti gravida, medicul poate sugera sa amanati operatia. Recomandam o consiliere cu noi, inainte de a face un pas in sensul augmentarii mamare, pentru a sti la ce sa va asteptati.

TOP