fbpx

Ce trebuie sa stii

Perioada de recuperare postoperatorie poate fi impartita in 2 etape.

• Prima este recuperea imediata in primele zile dupa interventie: transa de sutura va fi acoperita cu pansamente speciale ce protejeaza pielea. Sanii pot fi umflati si usor sensibili la atingere cu mici zone de vanatai.

• Imediat dupa interventie pacienta va purta o bustiera elastica ce protejeaza sanii, micsorand tensiunea la nivelul lor si edemul postoperator.

• A doua etapa reprezinta primele saptamani in care progresiv pacienta va relua efortul fizic evitand insa sala si efortul fizic intens primele 2 luni.

• Bustiera va fi purtata timp permanent in primele 2 luni

Întrebări frecvente:

Care este perioada de vindecare a cicatricilor?

E regula perioada de vindecare este de 14-21 zile. Aceasta perioada depinde si de tehnica aleasa precum si de starea locala a tesuturilor.

Cicatricile vor fi vizibile?

Plasarea cicatricilor in santuri, tehnica de sutura, tratamentul postoperator, evitarea expunerii la soare pot face a cicatricile sa aiba o evolutie favorabila astfel incat sa nu fie evidente, dar potentialul fiecarei persoane de vindecare va determina cicatricea finala.

Rezultatele sunt permanente?

In masura in care se mentine o greutate corporala relativ constanta si nu mai survine nici o sarcina, rezultatul este unul de foarte lunga durata.

Recuperarea completa cat dureaza?

Imediat postoperator se recomanda repausul 7 zile pentru ca eforturile semnificative, cum sunt gimnastica, sa fie reluate dupa 2 luni.

TOP
WhatsApp chat
0723 515 066