fbpx

Lifting Mamar - Operatie de ridicare a sanilor

Beneficii: Perfect pentru femeile care au suferit modificari post alaptare, oscilatii de greutate, dar si cele care nu sunt impacate cu schimbarile formei si marimii sanilor, aceasta procedura iti va aduce bucuria de a redobandi frumusetea unei parti importanta a corpului tau.

Mastopexia ( liftingul mamar) urmareste restabilirea pozitiei naturale a sanilor ptozati ( “lasati sau cazuti”) si recastigarea fermitatii acestora prin readaptarea invelisului tegumentar la volumul glandular.

Frumusetea sanilor nu sta doar in dimensiunea lor. Chirurgia estetica a sanului presupune crearea unui san frumos proportionat si cu o forma si o pozitie adecvata prin tehnici individualizate nevoilor personale pacientei.

Tipuri de lifting mamar

In functie de gradul de ptoza mamara, in special, si de dorinta pacientei tehnica de mastopexie difera, exista mai multe metode de a realiza ridicarea sanilor.

Benelli lift sau mastopexia periareolara


Beneficii - cicatricea este strict in jurul areolei, excesul tegumentar este eliminat circular in jurul areolei.

Cand se indica - cand liftingul mamar necesar este unul minim de pana in 2 cm, cand nu se doresc cicatrici si se poate combina cu augmentarea mamara.

Mastopexia circumverticala sau lollipop


Beneficii - permite tensionarea tegumentului cu cicatrici mai putine decat cea in T inversat, este cea mai folosita metoda.

Cand se indica - in ptoza mamara moderata si severa, excizia tegumentara implica o cicatrice circulara in jurul areolei si una verticala pana in santul submamar

Mastopexia in T inversat sau in ancora


Beneficii - permite remodelarea sanilor cu ptoza severa, ce necesita o excizie extinsa tegumentara.

Cand se indica - se practica in cazurile severe de ptoza, in cazul sanilor in pendul, cand mamelonul priveste in jos.

Perioada de recuperare postoperatorie poate fi impartita in 2 etape.


• Prima este recuperea imediata in primele zile dupa interventie: transa de sutura va fi acoperita cu pansamente speciale ce protejeaza pielea. Sanii pot fi umflati si usor sensibili la atingere cu mici zone de vanatai.

• Imediat dupa interventie pacienta va purta o bustiera elastica ce protejeaza sanii, micsorand tensiunea la nivelul lor si edemul postoperator.

• A doua etapa reprezinta primele saptamani in care progresiv pacienta va relua efortul fizic evitand insa sala si efortul fizic intens primele 2 luni.

• Bustiera va fi purtata timp permanent in primele 2 luni

Este important de retinut ca:

• Mastopexia implica cicatrici a caror aspect este determinat strict de potentialul de cicatriczare individual fiecaruia.

• Mastopexia modifica forma sanului si pozitia areolei. Daca se doreste marirea volumului trebuie asociata cu augmentarea mamara.

• Doar printr-un consult preoperator se pot trece in revista optiunile reale si decide metoda adecvata si in functie de asteptarile pacientei.

Întrebări frecvente:

Care este perioada de vindecare a cicatricilor?
- E regula perioada de vindecare este de 14-21 zile. Aceasta perioada depinde si de tehnica aleasa precum si de starea locala a tesuturilor.
Cicatricile vor fi vizibile?
- Plasarea cicatricilor in santuri, tehnica de sutura, tratamentul postoperator, evitarea expunerii la soare pot face a cicatricile sa aiba o evolutie favorabila astfel incat sa nu fie evidente, dar potentialul fiecarei persoane de vindecare va determina cicatricea finala.
Rezultatele sunt permanente?
- In masura in care se mentine o greutate corporala relativ constanta si nu mai survine nici o sarcina, rezultatul este unul de foarte lunga durata.
Recuperarea completa cat dureaza?
- Imediat postoperator se recomanda repausul 7 zile pentru ca eforturile semnificative, cum sunt gimnastica, sa fie reluate dupa 2 luni.

TOP Call Now Button0723 515 066
WhatsApp chat