fbpx

LIPOSUCȚIE

Beneficii: reducerea tesutului adipos tintit in zonele care ne deranjeaza, intinderea pielii si redarea finetii, (steregerea urmelor de celulita) diminuarea considerabila a metabolismului si stimularea procesului de slabit.

Liposuctie – corectarea depozitelor persistente de grasime din mai multe zone ale corpului, incluzand: coapse, brate, gat, solduri, mijloc, spate, genunchi intern, piept, obraji, barbie, gambe si glezne

Multora dintre noi, in pofida unui regim de viata sanatos, ni se intampla sa acumulam depozite localizate de grasime inestetice refractare la orice dieta sau exercitiu fizic. Cauza acestor situatii neplacute, a depozitelor de grasime refractare la dieta si exercitii fizice este pedispozitia genetica, adica oricat am incerca sa le eliminam sansele ne sunt potrivnice.

Este de subliniat faptul ca lipoaspiratia este o metoda de remodelare corporala si nu se poate astepta de la aceasta un tratament al obezitatii.

• sunt cei cu greutatea cvasinormala cu piele sanatoasa elastica lipsita de vergeturi
• cu un regim alimentar echilibrat si o greutate stabila
• nefumator
• fara boli asociate ca diabetul sau tulburari de coagulare

De ce e importanta calitatea tegumentara?

Pentru ca odata eliminata grasimea ne dorim ca tegumentul sa se muleze pe noua forma, o pielea mai putin elastica va determina rezultate estetice nu la fel de bune.

Un tegument inelastic, incapabil sa se contracte pe noul volum, mai mic decat cel preoperator, va determina aparitia unui sort tegumentar care nu poate fi inlaturat decat adaugand excizii tegumentare (cum sunt abdominoplastia pentru abdomen, brachioplastia plastia pentru brate, liftingul coapselor).

• dureaza 1-3 ore, in functie de numarul de zone tratate
• se desfasoara sub anestezie locala sau generala, in functie de dimensiunea suprafatei si de cantitatea de grasime ce se doreste a fi aspirata,
• zona aspirata va fi infiltrata cu solutie Klein, ce favorizeaza aspiratia, dar are si rol anestezic si in diminuarea sangerarii
• prin microincizii la nivelul zonelor interesate se introduc canule de lipoaspiratie, iar aspirarea grasimii se face fie printr-un aspirator chirurgical, fie prin seringi, functie de zona. Dimensiunile mici ale inciziilor(0,5 cm) permit o vindecare foarte buna cu cicatrici discrete.
• cantitatea de grasime lipoaspirata poate varia in functie de necesitati, dar e recomandat a nu se depasii volumul de 4 litrii. Sunt de dorit a se face etape succesive de lipoaspiratie decat sa ne expunem unor riscuri majore, amenintatoare de viata.

• Spitalizarea este de 24 ore; in urma interventiei se administreaza antibiotice si calmante timp de 7 zile.
• Durerea postoperatorie se exprima sub forma unei febre musculare persistente, dar care cedeaza cu medicatie adecvata.
• Postoperator se va purta un corset elastic timp de 6 saptamani menit sa comprime zona lipoaspirata si sa faciliteze un rezultat ideal.
• Remodelarea corporala este un procedeu de durata, rezultatele finale ale interventiti se vad progresiv odata cu disparitia edemului si asezarea pielii.

CONSULT

Pentru mai multe detalii despre liposucție va asteptam la o consultatie.

Întrebări frecvente:

Cat de rapid se vad rezultatele?
- Rezultatele se vad imediat, dar rezultatul final la 2-3 luni cand tot ce inseamna edem local si epurarea grasimii din zona tratata se incheie. Dupa operatie parte din grasimea ramasa este distrusa si nevibila, aceasta o elimina organismul de la sine, de aceea rezultatul final se apreciaza la 2-3 luni.

De ce trebuie sa fac masaj dupa operatie?
- Dupa operatie, de la 3 saptamani postoperator, este indicat sa faceti masaje corporale pentru a asigura un rezultat uniform al lipoaspiratiei.

Cat timp dureaza rezultatele?
- Cat timp pastram aceeasi greutate corporala atat de mult se mentin si rezultatele lipoaspirartiei. La varsta adulta ne ingrasam prin marirea celulelor grasoase existente nu generam noi celule grasoase.

Programează-te prin Facebook Messenger!

Programează-te prin Watsapp!

TOP Call Now Button0723 515 066
WhatsApp chat