fbpx

Blefaroplastie: Operatia de ridicare a pleoapelor

Ce este Blefaroplastia?

Odata cu varsta, sau cu un bagaj genetic predispus la modificari precoce, la nivelul pleoapelor se instaleaza pierderea de colagen, cu o suprafata tegumentara ridata cu elasticitate diminuata , iar grăsimea subiacenta migreaza gravitational in jos.
Pierderea de elasticitate a pielii, cumulata cu scăderea volumului zonei perioculare determina apariția ridurilor si a pungilor palpebrale.

Blefaroplastia reprezinta operatia de chirurgie plastica prin intermediul careia se sterg ridurile si pungile din jurul ochilor si se reda astfel un aspect odihnit si senin. De asemenea, reda tonusul tegumentar la nivelul pleoapelor cazute, astfel generandu-se ridicarea pleoapelor. Fara internare si fara dureri.

Blefaroplastia este o interventie nu doar estetica, ci si functionala, pentru ca surplusul de piele poate sa dea si probleme functionale, nu doar estetice. Daca va intrebati de ce aceasta e considerata o interventie de intinerire, raspunsul e urmatorul: pentru ca ochii sunt in centrul fetei si prima/primele efecte ale imbatranirii se vad la nivelul ochilor.

In ce consta Blefaroplastia?

Blefaroplastia consta in indepartarea tegumentului cu sau fara grasimea subiacenta, printr-un act chirurgical ale carui cicatrici sunt perfect ascunse in pliurile naturale ale pielii.
Operatia de blefaroplastie se efectueaza sub anestezie generala sau locala si dureaza 1-2 ore.

Inciziile sunt plasate in pliul pleoapei superioare sau la marginea genelor pentru pleoapa inferioara.

Excesul tegumentar si de grasime este excizat, iar muschiul orbicular realiniat astfel incat rezultatul sa fie unul de durata.

Tipuri de Blefaroplastie

Pielea, pe masura ce imbatraneste, isi pierde din elasticitate. Gravitatia intervine si ea determinand ca pielea in exces sa se adune la nivelul pleoapei superioare si inferioare

Blefaroplastie superioara

Este interventia chirurgicala care inlatura pielea in exces de pe pleoapele superioare. Motivele pentru care se recurge la chirurgia pleoapelor sunt atat estetice cat si medicale, in cazul persoanelor inaintate in varsta a caror ptoza (lasare) a pleoapelor superioare obstructioneaza vederea.

O asemenea interventie:

• trateaza pielea cazuta la nivelul pleoapei superioare

• elimina depozitele de grasime la pleoapa superioara

Blefaroplastie inferioara

In cazul pleoapei inferioare, incizia se face exact sub gene si apoi, dupa ce este detasata pielea impreuna cu muschiul, sunt excizate pungile de grasime. Dupa vindecarea inciziilor,semnele care raman sunt extrem de subtile si de foarte multe ori chiar invizibile

O asemenea interventie:

• elimina depozitele de grasime la pleoapa inferioara (aspect pufos)

• elimina pielea in exces in exces (pungi-riduri) la pleoapa inferioara

Riscuri & complicatii Blefaroplastie

Riscurile acestei interventii sunt mult minimizate de o procedura corect efectuata. Cele mai frecvente complicatii sunt echimozele (vanataile) si edemul local, dar si acestea sunt temporare.

Blefaroplastia se realizeaza sub anestezie locala sau generala. Trebuie mentionat medicului daca luati medicamente pentru a reduce riscul formarii cheagurilor de sange.

Recuperare dupa Blefaroplastie

O asemenea interventie de chirurgie plastica este foarte rapida, procedura fiind nedureroasa, atat in timpul operatiei cat si dupa operatie. Externarea se face in aceeasi zi in cazul anesteziei locale sau a 2-a zi in cazul anesteziei generale.

Firele se suprima la 5-7 zile, iar intoarcerea la activitatea cotidiana este completa in 7 zile, rar pana la 14 zile. In aceasta perioada de 7-14 zile poate apare un edem local, normal postoperator, precum si o sensibilitate la vant si lacrimare mai ales pentru blefaroplastia inferioara.

Se recomanda evitarea fortarii vederii, a practicarii inotului si a realizarii exercitiilor fizice solicitante in prima saptamana de la interventie. 

Daca purtati lentile de contact, inlocuiti-le cu ochelarii de vedere. Atunci cand iesiti din casa, folositi ochelari de soare cu lentile inchise la culoare. In acest fel veti proteja pielea sensibila de razele soarelui sau de vant.

Cat costa operatia de Blefaroplastie?

Preț blefaroplastie superioara - anestezie locala: 1000 euro

Preț blefaroplastie superioara - anestezie generala: 1800 euro

Preț blefaroplastie inferioara - anestezie locala: 1200 euro

Preț blefaroplastie inferioara - anestezie generala: 2000 euro

Preț blefaroplastie superioara si blefaroplastie inferioara cu anestezie generala: 2700 euro

 

Intervenția de blefaroplastie este una dintre cele mai des solicitate.Tenul întinerește cu mai bine de zece ani, ochii vor părea mai mari, iar ridurilor din jurul ochilor vor dispărea. De aceea atat femeile, cat si barbatii aleg sa faca blefaroplastie chirurgicala - operatia pentru ridicarea pleoapelor cazute, procedura care imbunatatestei aspectul estetic al zonei ochilor.

O asemenea abordare chirurgicala poate asigura rezultate pe termen lung pentru indepartarea pielii lasate si in exces din jurul ochilor. Si numai astfel se pot indeparta in mod eficient semnele timpurii ale imbatranirii, restabilind aspectul pe care il doriti.

Deoarece nu există două seturi de ochi identici, nici două intervenții chirurgicale de blefaroplastie nu ar trebui să fie la fel. Pentru a obține cele mai bune rezultate cosmetice este necesară o blefaroplastie personalizată, adaptată dorințelor estetice și caracteristicilor unice ale fiecărui pacient. Este necesar să înțelegeți că chirurgul estetician posedă o înțelegere artistică specială față de aspectul unui ochi frumos, are cunoștințe de specialitate despre arhitectura și funcția pleoapelor și abilități chirurgicale avansate pentru a îndepărta, repoziționa și/sau strânge pleoapele ochilor.

TOP Call Now Button0723 515 066
WhatsApp chat