fbpx

BLEFAROPLASTIE

Beneficii: Blefaroplastia este operatia care iti sterge ridurile si pungile din jurul ochilor si iti reda un aspect odihnit si senin. Fara internare si fara dureri.

Motivatia: Cu vârsta, sau cu un bagaj genetic predispus la modificări precoce, la nivelul pleoapelor se instalează pierderea de colagen, cu o suprafața tegumentara ridata cu elasticitate diminuata , iar grăsimea subiacenta migreaza gravitational in jos.

Pierderea de elasticitate pielii cumulata cu scăderea volumului zonei perioculare determina apariția ridurilor si a pungilor palpebrale.

Tuturor pacientilor ce prezinta:

• tonus tegumentar redus la nivelul pleoapelor
• piele cazuta la nivelul pleoapei superioare
• depozite de grasime pleoapa superioara si sau pleoapa inferioara( aspect pufos)
• piele in exces(pungi- riduri) pleoapa inferioara si ridurile de la nivelul pleoapelor

Blefaroplastia consta in indepartarea tegumentului cu sau fara grasimea subiacenta, printr-un act chirurgical ale carui cicatrici sunt perfect ascunse in pliurile naturale ale pielii.
Operatia se efectueaza sub anestezie generala sau locala si dureaza 1-2 ore.
Inciziile sunt plasate in pliul pleoapei superioare sau la marginea genelor pentru pleoapa inferioara.
Excesul tegumentar si de grasime este excizat, iar muschiul orbicular realiniat astfel incat rezultatul sa fie unul de durata.

Este foarte rapida, procedura fiind nedureroasa, atat in timpul operatiei cat si dupa operatie. Externarea se face in aceeasi zi in cazul anesteziei locale sau a 2-a zi in cazul anesteziei generale.

Firele se suprima la 5-7 zile, iar intoarcerea la activitatea cotidiana este completa in 7 zile, rar pana la 14 zile. In aceasta perioada de 7-14 zile poate apare un edem local, normal postoperator, precum si o sensibilitate la vant si lacrimare mai ales pentru blefaroplastia inferioara.

Riscurile acestei interventii sunt mult minimizate de o procedura corect efectuata. Cele mai frecvente complicatii sunt echimozele (vanataile) si edemul local, dar si acestea sunt temporare.

Întrebări frecvente:

Cat dureaza efectul interventiei?
- Ani de zile, fiind posibil ca o reinterventie sa nu mai fie necesara niciodata.

Cand trebuie facuta?
- Este recomandat ca interventia sa fie facuta cand modificarile devin observabile, fara a se astepta o anumita varsta.

Cand se vede rezultatul final?
- De regula, la 2 saptamani suntem complet functionali, dar exista cazuri in care edemul postoperator se prelungeste si pana la 2-3 luni. Edemul postoperator este o varialbila ce nu poate fi prezisa exact, depinzand strict de reactivitatea individuala.

Programează-te prin Facebook Messenger!

Programează-te prin Watsapp!

TOP Call Now Button0723 515 066
WhatsApp chat