fbpx

OTOPLASTIE

Beneficii: vei scapa de ”urechile clapauge” sau care nu sunt in concordanta cu chipul tau, iar efectul procedurii dureaza permanent.

Otoplastia – corecteaza forma, marimea sau proportia pavilionului auricular si remodeleaza cartilajului auricular

Corectia urechilor proeminente sau otoplastia este o decizie individuala a fiecaruia, dar de cele mai multe ori este o decizie impusa de reactia celor din jur.

Obiectivul interventiei este acela de a remodela urechea astfel incat sa-i fie reduse dimensiunile si de a obtine reliefurile normala. Urechile proeminente sunt determinate de o lipsa de modelare a cartilajului auricular, acesta nu are toate santurile, pliurile, crestele formate ceea ce face ca urechea sa fie mai mare, pot fi privite ca o coala de hartie care daca este corect plicaturata isi micsoreaza dimensiunile si in forma dorita.

Care este varsta optima de operatie? Pacientii sunt in cele mai multe cazuri copii, si este de preferat ca operatia sa fie facuta in copilarie pentru a-l proteja pe minor de aventualele ironii si stres psihologic din colectivitate, precum si cartilajul ce are o consistenta moale. In aceeasi masura operatia poate fi facuta la varsta adulta cand cartilajul este complet dezvoltat.

Procedura chirurgicala va decurge sub anestezie generala in cazul copiilor, iar pentru adulti cu anestezie generala sau locala in functie de ce se doreste. Incizia de abord este pe fata posterioara a urechii si nu este vizibila celor din jur. Dupa expunerea cartilajului auricular, acesta este modelat astfel incat sa aiba toate curburile fiziologice normale si este fixat in pozitia dorita, urmat de inchiderea abordului- sutura cu fire atruamtice.

Durata 1-3 ore - in functie de amplitudinea operatiei, daca este bilaterala sau unilaterala.

Postoperator timp de 1 saptamana pacientul va purta permanent o bentita elastica, iar pana la 3 saptamani doar pe timpul noptii.
Firele se suprima la 7 zile, perioada dupa care pacientul isi poate relua toate activitatile.
Disconfortul postoperator este unul minimal fara dureri care sa nu raspunda la antialgice uzuale.

Rezultatul final se vede abia la 21 zile, acesta fiind rezultatul permanent obtinut

Complicatiile posibile sunt foarte rare, cum sunt hematoamele, dehiscenta suturii sau infectii locale.

Programează-te prin Facebook Messenger!

Programează-te prin Watsapp!

TOP Call Now Button0723 515 066
WhatsApp chat