fbpx

RINOPLASTIE

Beneficii: vei obtine armonia pe care o visai pentru fata ta, iar daca ai si deficiente de respiratie, scapi de ambele in acelasi timp.

Rinoplastia – poate reduce sau creste marimea nasului, il poate indrepta, sa reduca varful sau cocoasa, sa modifice distanta intre varf si buza superioara sau marimea narinelor. Este si procedura necesara inlaturarii problemelor respiratorii legate de sept.

Obiectivul rinoplastiei este acela de a obtine un aspect natural al nasului ce sa se incadreze in mod firesc si placut in restul fetei. Pacientii ce solicita o asemenea operatie pot fi : de necesitate cand vorbim despre deformari structurale cu tulburari functionale si de estetica cu motive obiective –asimetrii, deformari- si estetica din motive subiective- armonie mai subtila faciala.

Nasul trebuie privit in intregime, stabilit ce ne deranjeaza, si ulterior ce, cum putem modifica pentru a obtine rezultatul dorit. Ca si proceduri de baza rinoplastia poate reduce dimensiunile globale nazale, sau sa se adreseze unor componente singulare/ individuale, cum sunt cocoasa, varful nasului, narinele, sau septul nazal.

Preoperator:

• Se intrerupe medicatia hipocoagulanta, se evita perioada menstruala
• Nu se face in cazul timpul virozelor respiratorii
• In ziua operatiei pacientul nu manaca, si nu bea cu cel putin 4 ore inaintea operatiei
• Analize de sange si EKG, fibroscopie, radiografie sau CT piramida nazala dupa caz

Rinoplastia implica ridicarea partilor moi nazale si corectia scheletului osteocartilaginos, astfel incat repozitionarea partilor moi sa se faca pe o noua forma ce ofera o functie mai buna sau conservata si forma dorita.

• Anestiezie generala
• Rinoplastia inchisa - inciziile sunt endonazal la nivelul narinelor, prin care se fac corectiile dorite, complet disimulate. Modelarea structurilor cartilaginoase si osoase este limitata de campul de abord limitat, motiv pentru care e folosita in cazurile mai usoare, cu modificari structurale minore, dar cu avantajul unei recuperari mai rapide si absenta cicatrilor vizibile.
• Rinoplastia deschisa - acest abord ofera expunerea tuturor structurilor nazale cu evidentierea si corectia lor. Presupune inciziile endonazale narinare unite pe linia mediana la baza nasului. Acest abord ofera vizualizarea completa a structurilor si corectia adecvata.

• Evolutia dupa operatie este complet lipsita de durere
• Majoritatea rinoplastiilor se termina cu mesarea endonazala pentru 1-3 zile si atela la exterior, pe nas, care va fi mentinuta pentru 1-2 saptamani, in functie de necesitati. Scopul lor este limitarea sangerarii endonazale si mentinerea permebilitatii cailor aeriene, precum si limitarea edemului postoperator si mentinerea formei obtinute intraoperator.
• In primele 2-3 saptamani nu se sufla nasul, nu se fac activitati ce pot creste vascularizarea zonei- efort fizic, contact sexual, sauna, tratamente faciale cu caldura. Purtarea ochelarilor si activitatile fizice intense interzise urmatoarele 2 luni, se evita expunerea la soare de preferat cel putin 2 luni.
• Edemul postoperator se remite masiv in primele 2 luni, moment in care se poate face o evaluare a rezultatului, dar remiterea complete dureaza aproximativ un an.

Programează-te prin Facebook Messenger!

Programează-te prin Watsapp!

TOP Call Now Button0723 515 066
WhatsApp chat