fbpx

Postoperator

Perioada de recuperare postoperatorie poate fi impartita in 2 etape.

• Prima este recuperea imediata in primele zile dupa interventie: transa de sutura va fi acoperita cu pansamente speciale ce protejeaza pielea. Sanii pot fi umflati si usor sensibili la atingere cu mici zone de vanatai.

• Imediat dupa interventie pacienta va purta o bustiera elastica ce protejeaza sanii, micsorand tensiunea la nivelul lor si edemul postoperator.

• A doua etapa reprezinta primele saptamani in care progresiv pacienta va relua efortul fizic evitand insa sala si efortul fizic intens primele 2 luni.

• Bustiera va fi purtata timp permanent in primele 2 luni

Întrebări frecvente:

Ce trebuie sa fac inaintea operatiei?

- Inainte de a efectua operatia se vor recolta analizele uzuale de sange petru a putea identifica orice modificari ce pot sugera boli asociate necunoscute. Evaluarea starii de sanatate a sanilor prin mamografie pentru a putea identifica orice modificari la nivelul tesutului glandular.
- Este recomandat ca pacientele sa evite fumatul cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie precum si oprirea sau reglarea medicamentelor antiinflamatare nesteroidiene - ibuprofen, ketonal, aspirina sau a tratamentelor homeopate (spirulina, gingko biloba) deoarece ele favorizeaza sangerarea intra si post operatorie.

Cum vor arata cicatricile?

- Cicatricile de la nivelul pielii se vindeca de regula intre 14-21 de zile. Cicatricile trec printr-un proces de remodelare, initial ele pot fi rosii cu mici zone neregulate, incretite, care progresiv in primele 3-6 luni vor deveni suple si cu o culoare sidefie. In cat timp se obtine la rezultatul final?
- Postoperator sanul este inflamat, congestionat si edematiat. In functie de remiterea acestora rezultatul se stabilizeaza intre 2-6 luni.

Cat timp vor dura rezultatele?

- Durata rezultatelor depinde de fluctuatiile ponderale, de o posibila sarcina si respectiv alaptare ulterioara, precum si de calitatea vindecarii. Pot dura toata viata.

TOP