fbpx

Reductie Mamara - Micsorarea sanilor

Beneficii: Procedura ne permite sa reducem atat volumul si greutatea sanilor supradimensionati (macromastia) - ameliorand simptomele atat cele fizice cat si cele psihologice.

Reductia mamara, sau mamoplastia de reductie, este o interventie chirurgicala ce elimina excesul de volum implicand- piele, grasime si tesut glandular- oferind sanului o forma armonioasa raportata la restul corpului.

Remodelarea cuprinde si regiunea areolara cu mamelonul a carui dimensiune este redusa, pentru a se potrivi cu noua forma a sanului.

Indicatia reductiei mamare este una care se bazeaza foarte des pe problemele induse de greutatea si volumul excesiv al glandei mamare, cum ar fi:

• dureri de spate
• dureri de gat
• dificultati in efectuarea exercitiilor fizice
• iritatii frecvente ale pileii de sub sani
• deformari scheletale
• probleme de respiratie datorate modificarii cutiei toracice
• scadere a stimei de sine / a increderii in sine
• “o viata mai usoara” e un motiv extrem de puternic

Reductia mamara este una dintre cele mai complexe operatii facute la nivel mamar

Modelul abordului este dictat de volumul mamar ce trebuie inlaturat, poate fi:
• circumvertical, cu cicatrice in jurul areolei si una verticala pana in santul inframamar
• in Ancora cu cicatrice circumverticala si cicatrice in santul inframamar.

Etapa de indepartare a excesului de piele, grasime si tesut glandular se bazeaza pe masuratorile efectuate anterior.
Tesuturile ramase sunt pozitionate si ancorate astfel incat sanul sa aiba stabilitatea necesara si forma dorita.
Mamelonul este un element definitoriu al sanului si reprezinta o etapa aparte in reductia mamara. Necesita repozitioanare si evaluarea viabilitatii.
Inciziile sunt inchise cu fire speciale resorbabile in mai multe planuri care dau noua forma a sanului. La nivelul pielii suturile sunt intradermice pentru a oferi o cicatrice cat mai discreta.

Perioada de recuperare postoperatorie poate fi impartita in 2 etape.

• Prima este recuperea imediata in primele zile dupa interventie: transa de sutura va fi acoperita cu pansamente speciale ce protejeaza pielea. Sanii pot fi umflati si usor sensibili la atingere cu mici zone de vanatai.

• Imediat dupa interventie pacienta va purta o bustiera elastica ce protejeaza sanii, micsorand tensiunea la nivelul lor si edemul postoperator.

• A doua etapa reprezinta primele saptamani in care progresiv pacienta va relua efortul fizic evitand insa sala si efortul fizic intens primele 2 luni.

• Bustiera va fi purtata timp permanent in primele 2 luni

Întrebări frecvente:

Ce trebuie sa fac inaintea operatiei?
- Inainte de a efectua operatia se vor recolta analizele uzuale de sange petru a putea identifica orice modificari ce pot sugera boli asociate necunoscute. Evaluarea starii de sanatate a sanilor prin mamografie pentru a putea identifica orice modificari la nivelul tesutului glandular.
- Este recomandat ca pacientele sa evite fumatul cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie precum si oprirea sau reglarea medicamentelor antiinflamatare nesteroidiene - ibuprofen, ketonal, aspirina sau a tratamentelor homeopate (spirulina, gingko biloba) deoarece ele favorizeaza sangerarea intra si post operatorie.
Cum vor arata cicatricile?
- Cicatricile de la nivelul pielii se vindeca de regula intre 14-21 de zile. Cicatricile trec printr-un proces de remodelare, initial ele pot fi rosii cu mici zone neregulate, incretite, care progresiv in primele 3-6 luni vor deveni suple si cu o culoare sidefie. In cat timp se obtine la rezultatul final?
- Postoperator sanul este inflamat, congestionat si edematiat. In functie de remiterea acestora rezultatul se stabilizeaza intre 2-6 luni.

Cat timp vor dura rezultatele?
- Durata rezultatelor depinde de fluctuatiile ponderale, de o posibila sarcina si respectiv alaptare ulterioara, precum si de calitatea vindecarii. Pot dura toata viata.

TOP Call Now Button0723 515 066
WhatsApp chat